top of page
295e03af-df33-4740-8c83-f6f63999cac5_200

Omgaan met emoties (6- 12 jaar)

We komen voortdurend in contact met situaties die emoties oproepen. Zeker voor kinderen is het niet altijd eenvoudig om met deze gevoelens om te gaan en gepast te reageren.

Merk je op dat je kind zijn emoties moeilijk kan uiten of onder woorden brengen? Zijn er regelmatig conflicten op school omdat je kind zich niet begrepen voelt? Kan je lieve dochter of zoon soms een vurig explosiefje worden of duiken er vaak tranen op in (nieuwe) sociale situaties?

Tijdens de eerste dag van deze workshop gaan we aan de hand van theoretische modellen in de taal van het kind, handvatten aanbieden om met onze emoties om te gaan. Spelenderwijs maken we duidelijk wat emoties zijn, welke verschillende vormen er bestaan en wat deze doen in ons lichaam. Waarom voelen we ons soms zo blij of verdrietig? En wat zorgt ervoor dat we soms uit het niets erg boos kunnen worden?

Tijdens de vervolgdag gaan we het aangeleerde uit de eerste sessie omzetten in de praktijk. Met verschillende leervormen en rollenspel gaan we aan de slag. We creëren een veilige groep waarin we respect hebben voor elkaar en elkaar stimuleren om te oefenen.

Op het einde van deze tweedaagse workshop krijgen de deelnemers een diploma overhandigd.

Deze workshop bestaat uit 2 voormiddagen en gaat door op zaterdag 9 mei en zaterdag 16 mei van 9u-12u. De kostprijs voor deze tweedaagse workshop bedraagt €90 p.p. (materiaal, gezond tussendoortje en drankje inbegrepen).

Meer info of inschrijven kan via het contactformulier of via mail naar info@marliessijmons.com

Opgelet: o.w.v. de interactieve oefeningen zijn er een beperkt aantal plaatsen.

bottom of page